kweekvijver voor onderwijstalent

Startcursus 2019-2020

Op donderdag 29 augustus 2019 organiseert ROSRijnland opnieuw ‘De startcursus’ voor beginnende docenten en gevorderde studenten. Tijdens deze dag ontvangen onze nieuwe collega’s veel informatie, maar gaan ze vooral veel zelf doen. Zo gaan ze zich buigen over wat een goede docent wel en niet doet en hoe je een les ontwerpt. Alles voor een goede start van het schooljaar!

 

Datum : donderdag 29 augustus 2019
Tijd : 09:30 – 16:00 uur (inloop: 09:00 uur)
Locatie: Rijnlands Lyceum, Sportdreef 1 in Sassenheim

 

Doelgroep
De doelgroep van deze startcursus bestaat uit collega’s die geen of weinig ervaring hebben voor de klas. Als je wat meer ervaring hebt, herintreder bent of met een (leraren)opleiding bezig bent, valt er voor jou wellicht toch het een en ander te halen en te brengen. In alle gevallen wordt jouw aanwezigheid op prijs gesteld.

 

Aanmelden
Ben je student of beginnend docent op één van de scholen van ROSRijnland? Je kunt je HIER aanmelden. Wanneer je twijfelt of je tot de doelgroep behoort, neem dan contact op met de opleidingscoördinator van jouw ROS-school.

De externe speeddate op 14 mei 2019 is bestemd voor alle studenten die een stageplaats zoeken voor het studiejaar 2019 – 2020. Tijdens deze speeddate kun je kennis maken met vertegenwoordigers van alle ROSRijnlandscholen. Het doel van de speeddate is de beste match tot stand te brengen tussen student en school. Zorg er dus voor dat je in 1 minuut een goed beeld van jezelf kunt scheppen!

 

De speeddate vindt plaats op 14 mei 2019 van 15:30 uur tot 17:00 uur op het Bonaventura College (Mariënpoelstraat 6) in Leiden.

 

Je kunt je via deze link aanmelden.

Studenten die reeds op één van de ROS-scholen stage lopen, krijgen op 14 maart 2019 de gelegenheid om -met voorrang- een stageplaats op een andere ROS-school te verwerven voor schooljaar 2019-2020. Deze speeddate vindt plaats van 15.30 uur tot 17.00 uur op het Da Vinci College, Kagerstraat 7 te Leiden.

 

Je kunt je HIER aanmelden.

 

Studenten die dit schooljaar nog geen stage lopen binnen ROSRijnland, zijn welkom op onze externe speeddate op 14 mei 2019. Ben je al ROS-student en kun je 14 maart niet aanwezig zijn? Ook dan ben je welkom op onze externe speeddate op 14 mei 2019.

 

Op 29 november 2018 vindt een bezoekdag plaats bij de Scholengroep Leonardo Da Vinci in Leiden. De eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam worden dan in de gelegenheid gesteld om enkele lessen te observeren, de school te bezichtigen en interviews te houden met leraren en leerlingen.

 

De Hogeschool van Amsterdam organiseert deze bezoekdagen voor zijn studenten, in samenwerking met de betreffende ROS-scholen. Doel van deze bezoekdag is om kennis te maken met het onderwijs, vanuit het perspectief van de opleiding tot leraar.

 

Op 22 november 2018 vindt een bezoekdag plaats op het Northgo College in Noordwijk. De eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam worden in de gelegenheid gesteld om enkele lessen te observeren, het Northgo College te bezichtigen en interviews te houden met leraren en leerlingen.

 

De Hogeschool van Amsterdam organiseert deze bezoekdagen voor zijn studenten, in samenwerking met de betreffende ROSscholen. Doel van deze eerste bezoekdag: kennismaking met het onderwijs, i.c. het Northgo College, vanuit het perspectief van de opleiding tot leraar.

Op 18 oktober 2018 vindt een bezoekdag plaats op het Rijnlands Lyceum in Sassenheim. De eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam worden dan in de gelegenheid gesteld om enkele lessen te observeren, het Rijnlands Lyceum te bezichtigen en interviews te houden met leraren en leerlingen.

 

De Hogeschool van Amsterdam organiseert deze bezoekdagen voor zijn studenten, in samenwerking met de betreffende ROS-scholen. Doel van deze bezoekdag is om kennis te maken met het onderwijs, vanuit het perspectief van de opleiding tot leraar.

 

 

Op 11 oktober 2018 vindt de eerste bezoekdag van dit schooljaar plaats op het Visser ‘t Hooft Lyceum in Leiden. De eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam worden in de gelegenheid gesteld om enkele lessen te observeren, het Visser ‘t Hooft Lyceum te bezichtigen en interviews te houden met leraren en leerlingen.

 

De Hogeschool van Amsterdam organiseert deze bezoekdagen voor zijn studenten, in samenwerking met de betreffende ROS-scholen. Doel van deze eerste bezoekdag is om kennis te maken met het onderwijs, vanuit het perspectief van de opleiding tot leraar.

 

 

ROSSO staat voor ROS-Scholen en -Opleidingsinstituten. Het ROSSO is een bijeenkomst waarin vertegenwoordigers van de opleidingsinstituten en vertegenwoordigers van de scholen de gang van zaken binnen de opleidingsschool, zowel op organisatorisch gebied als inhoudelijk met elkaar bespreken, afstemmen en evalueren.

 

Tijdens deze bijeenkomsten biedt ROSRijnland schoolopleiders en instituutsopleiders de gelegenheid om kennis te delen en elkaar te inspireren aan de hand van gegeven thema’s.

 

ROSSO staat voor ROS-Scholen en -Opleidingsinstituten. Het ROSSO is een bijeenkomst waarin vertegenwoordigers van de opleidingsinstituten en vertegenwoordigers van de scholen de gang van zaken binnen de opleidingsschool, zowel op organisatorisch gebied als inhoudelijk met elkaar bespreken, afstemmen en evalueren.

 

Tijdens deze bijeenkomsten biedt ROSRijnland schoolopleiders en instituutsopleiders de gelegenheid om kennis te delen en elkaar te inspireren aan de hand van gegeven thema’s.

 

De ROSSO-bijeenkomst van 6 november 2018 vindt plaats op het Rijnlands Lyceum Sassenheim van 15.30 uur tot 17.00 uur.

De externe speeddate op 27 september 2018 is bestemd voor alle externe studenten (studenten die op dit moment geen stageplaats hebben op een ROSRijnlandschool) die een stageplaats zoeken voor het studiejaar 2018 – 2019. Tijdens deze speeddate kun je kennis maken met vertegenwoordigers van alle ROSRijnlandscholen. Het doel van de speeddate is de beste match tot stand te brengen tussen student en school.

 

De speeddate vindt plaats op 27 september van 15:30 uur tot 17:00 uur op het Visser ‘t hooft Lyceum (Kagerstraat 1) in Leiden. Klik hier om je hiervoor aan te melden.