kweekvijver voor onderwijstalent

Speeddate extern

De externe speeddate op 14 mei 2019 is bestemd voor alle studenten die een stageplaats zoeken voor het studiejaar 2019 – 2020. Tijdens deze speeddate kun je kennis maken met vertegenwoordigers van alle ROSRijnlandscholen. Het doel van de speeddate is de beste match tot stand te brengen tussen student en school. Zorg er dus voor dat je in 1 minuut een goed beeld van jezelf kunt scheppen!

 

De speeddate vindt plaats op 14 mei 2019 van 15:30 uur tot 17:00 uur op het Bonaventura College (Mariënpoelstraat 6) in Leiden. Vanaf maart kun je je hiervoor aanmelden (via deze pagina).

 

Studenten die reeds op één van de ROS-scholen stage lopen, krijgen op 14 maart 2019 de gelegenheid om een stageplaats op een andere ROS-school te verwerven voor schooljaar 2019-2020. Deze speeddate vindt plaats van 15.30 uur tot 17.00 uur op het Da Vinci College, Kagerstraat 7 te Leiden.

 

Je kunt je vanaf januari 2019 aanmelden (via deze pagina).

 

Studenten die dit schooljaar nog geen stage lopen binnen ROSRijnland, zijn welkom op onze externe speeddate op 14 mei 2019.

 

Op 29 november 2018 vindt een bezoekdag plaats bij de Scholengroep Leonardo Da Vinci in Leiden. De eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam worden dan in de gelegenheid gesteld om enkele lessen te observeren, de school te bezichtigen en interviews te houden met leraren en leerlingen.

 

De Hogeschool van Amsterdam organiseert deze bezoekdagen voor zijn studenten, in samenwerking met de betreffende ROS-scholen. Doel van deze bezoekdag is om kennis te maken met het onderwijs, vanuit het perspectief van de opleiding tot leraar.

 

Op 22 november 2018 vindt een bezoekdag plaats op het Northgo College in Noordwijk. De eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam worden in de gelegenheid gesteld om enkele lessen te observeren, het Northgo College te bezichtigen en interviews te houden met leraren en leerlingen.

 

De Hogeschool van Amsterdam organiseert deze bezoekdagen voor zijn studenten, in samenwerking met de betreffende ROSscholen. Doel van deze eerste bezoekdag: kennismaking met het onderwijs, i.c. het Northgo College, vanuit het perspectief van de opleiding tot leraar.

Op 18 oktober 2018 vindt een bezoekdag plaats op het Rijnlands Lyceum in Sassenheim. De eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam worden dan in de gelegenheid gesteld om enkele lessen te observeren, het Rijnlands Lyceum te bezichtigen en interviews te houden met leraren en leerlingen.

 

De Hogeschool van Amsterdam organiseert deze bezoekdagen voor zijn studenten, in samenwerking met de betreffende ROS-scholen. Doel van deze bezoekdag is om kennis te maken met het onderwijs, vanuit het perspectief van de opleiding tot leraar.

 

 

Op 11 oktober 2018 vindt de eerste bezoekdag van dit schooljaar plaats op het Visser ‘t Hooft Lyceum in Leiden. De eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam worden in de gelegenheid gesteld om enkele lessen te observeren, het Visser ‘t Hooft Lyceum te bezichtigen en interviews te houden met leraren en leerlingen.

 

De Hogeschool van Amsterdam organiseert deze bezoekdagen voor zijn studenten, in samenwerking met de betreffende ROS-scholen. Doel van deze eerste bezoekdag is om kennis te maken met het onderwijs, vanuit het perspectief van de opleiding tot leraar.

 

 

ROSSO staat voor ROS-Scholen en -Opleidingsinstituten. Het ROSSO is een bijeenkomst waarin vertegenwoordigers van de opleidingsinstituten en vertegenwoordigers van de scholen de gang van zaken binnen de opleidingsschool, zowel op organisatorisch gebied als inhoudelijk met elkaar bespreken, afstemmen en evalueren.

 

Tijdens deze bijeenkomsten biedt ROSRijnland schoolopleiders en instituutsopleiders de gelegenheid om kennis te delen en elkaar te inspireren aan de hand van gegeven thema’s.

 

ROSSO staat voor ROS-Scholen en -Opleidingsinstituten. Het ROSSO is een bijeenkomst waarin vertegenwoordigers van de opleidingsinstituten en vertegenwoordigers van de scholen de gang van zaken binnen de opleidingsschool, zowel op organisatorisch gebied als inhoudelijk met elkaar bespreken, afstemmen en evalueren.

 

Tijdens deze bijeenkomsten biedt ROSRijnland schoolopleiders en instituutsopleiders de gelegenheid om kennis te delen en elkaar te inspireren aan de hand van gegeven thema’s.

 

De ROSSO-bijeenkomst van 6 november 2018 vindt plaats op het Rijnlands Lyceum Sassenheim van 15.30 uur tot 17.00 uur.

De externe speeddate op 27 september 2018 is bestemd voor alle externe studenten (studenten die op dit moment geen stageplaats hebben op een ROSRijnlandschool) die een stageplaats zoeken voor het studiejaar 2018 – 2019. Tijdens deze speeddate kun je kennis maken met vertegenwoordigers van alle ROSRijnlandscholen. Het doel van de speeddate is de beste match tot stand te brengen tussen student en school.

 

De speeddate vindt plaats op 27 september van 15:30 uur tot 17:00 uur op het Visser ‘t hooft Lyceum (Kagerstraat 1) in Leiden. Klik hier om je hiervoor aan te melden.

Op 5 maart organiseert ROSRijnland een Inspiratiemiddag voor alle studenten die stage lopen op een ROS-school.

 

Op deze middag kun je van 15.00 tot 17.00 uur deelnemen aan verschillende workshops waarin docenten van de ROS-scholen pareltjes en mooie werkwijzen uit hun praktijk met je delen, waar jij als docent direct iets mee kunt of die je inspireren voor later.

 

Het precieze programma met een link om je aan te melden ontvangt iedereen in februari, maar reserveer de middag alvast in jouw agenda!