kweekvijver voor onderwijstalent

Aanmelden

Studenten Hogeschool van AmsterdamTijdens de stagemarkten van de HvA leg je contact met vertegenwoordigers van ROSRijnland. Die verwijzen je door naar de eerstvolgende speeddate (zie onder).

Studenten ICLON en TULODe studenten van deze lerarenopleidingen worden door hun opleiding in contact gebracht met één van de stagescholen van ROSRijnland.

Studenten ALO en AHKDe studenten van deze lerarenopleidingen worden door hun opleiding in contact gebracht met Niels de Bruin van ROSRijnland. Hij draagt zorg voor plaatsing van studenten op één van de ROS-scholen.

Studenten van andere opleidingenDe studenten van de opleidingspartners van ROSRijnland hebben voorrang. Studenten van andere opleidingen kunnen alleen geplaatst worden, indien er nog plaatsen beschikbaar zijn.

SpeeddatesROSRijnland organiseert drie keer per jaar een speeddate tussen de stagescholen en de studenten. Twee externe speeddates aansluitend op de stagemarkten van de HvA bestemd voor nieuwe studenten. Een interne speeddate voor studenten die reeds een stage lopen op een ROS-school en door willen stromen naar een andere ROS-school. Het doel van de speeddates is de juiste match te vinden tussen school en student. De studenten krijgen tijdens de speeddate de gelegenheid met alle scholen/vestigingen kennis te maken.

SolliciterenVoor alle studenten geldt dat ze bij de school waar ze stage willen lopen, moeten solliciteren.