Designed and built with care, filled with creative elements

Top

Inspiratiedag ROSRijnland

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

30

nov

Inspiratiedag ROSRijnland

  Doelgroep: ROS-stagiair(e)s en startende docenten

Maak eens kennis met een andere school!

Wat voor leraar wil je worden? Op welke school voel jij je het best op je plek als leraar? En waarin zou jij je als leraar willen specialiseren? Om je te helpen deze vragen te beantwoorden organiseert ROSRijnland ieder jaar een inspiratiedag waarbij startende docenten en docenten in opleiding de mogelijkheid krijgen om eens op een andere school te kijken. Om de sfeer te proeven en te zien hoe het onderwijs daar is ingericht. Daarbij staat er op iedere school een bepaald thema centraal.

Dit jaar openen het Da Vinci College Lammenschans in Leiden en het Northgo College in Noordwijk hun deuren. Hieronder lees je het programma van het Northgo College en vind je een link om je voor een van deze programma’s aan te melden. Informatie over het programma op het Da Vinci vind je in de agenda op 29 november.


School           Northgo College te Noordwijk
Thema           Leerlingbegeleiding: de docent staat er niet alleen voor…
Datum           donderdag 30 november
Tijd                 13.30 – 16.00 uur (inloop vanaf 13.15 uur)
Locatie          Northgo College, Duinwetering 107, Noordwijk                                                                                               

 

Waaraan denk jíj als je aan onderwijs denkt? Waarschijnlijk niet meteen aan begeleiding. De meeste mensen denken bij onderwijs eerst aan een lokaal, een docent en een groep leerlingen. Hebben we op het Northgo College ook hoor 😃 maar om je op school thuis te voelen en je goed te kunnen ontwikkelen is goede begeleiding essentieel. Het Northgo geeft hieraan een geheel eigen invulling. Niet alleen bespreken docenten in ‘het vmt’ elke week op een vast uur de voortgang en het welbevinden van hun leerlingen, maar er is ook een begeleidingsteam onder leiding van orthopedagogen: dit team begeleidt leerlingen buiten de les bij allerhande zaken die het leren en het zich ontwikkelen kunnen belemmeren. Daarnaast voorzien de orthopedagogen de docenten ook van professionele handvatten om hun leerlingen ín de les goed te kunnen begeleiden. Het Northgo College staat voor goed onderwijs én goede begeleiding.

Tijdens de inspiratiedag laten wij jullie graag zien welke instrumenten de orthopedagogen inzetten, hoe het begeleidingsteam de leerlingen helpt en hoe de docenten in het vmt de begeleiding vormgeven.


Aanmelden
De dag is bedoeld voor alle startende docenten en docenten in opleiding binnen ROSRijnland. Om deel te nemen kun je je hier aanmelden. Aanmelden kan tot uiterlijk 17 november. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging van de betreffende school met meer details over het precieze programma.

 

Details activiteit

Doelgroep : ROS-stagiair(e)s en startende docenten
Datum : 30 november 2023
Tijd : 13:30 - 16:00
Locatie : Northgo College
Adres : Duinwetering 107, Noordwijk