Designed and built with care, filled with creative elements

Top

Aanmelden voor stage

Zoek je een stageplek op een VO-school in de regio Leiden en de Duin- en Bollenstreek? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Speeddates

ROSRijnland organiseert drie keer per jaar een speeddate waarop docenten in opleiding kennis kunnen maken met alle stagescholen. Op deze manier kunnen we de juiste match maken tussen de stagiair en de stagescholen. We organiseren twee externe speeddates voor studenten die nog niet eerder stage gelopen hebben binnen ROSRijnland en één interne speeddate speciaal voor de studenten die nu al stage lopen op een ROS-school. Wanneer na de speeddate blijkt dat er een match is tussen jou en een van de stagescholen, dan volgt er een vervolggesprek op de betreffende stageschool. Wil je meer informatie of wil je deelnemen? Kijk voor de eerst volgende speeddate in onze agenda

Kun je niet aanwezig zijn bij de speeddate of is er voorlopig geen speeddate?

Kun je niet aanwezig zijn of is de speeddate net geweest? Dan kun je een email met CV sturen naar de opleidingscoördinator van de school waar je interesse naar uit gaat. Hij of zij kan je vertellen of er een stageplaats beschikbaar is. Indien die er is, word je uitgenodigd voor een intakegesprek om de stagemogelijkheden te bespreken.

Introduceer jezelf kort in je mail en geef aan:

  • bij welk schoolvak je stage wil lopen;
  • in welk studiejaar je zit;
  • bij welk instituut je de lerarenopleiding volgt;
  • wat de omvang/duur van je stage ongeveer is en welke dagen je stage wilt lopen;
  • welke ervaring je tot nu toe hebt opgedaan voor de klas;
  • wat je belangrijkste ontwikkelpunt is.

Weet je nog niet naar welke school je voorkeur uitgaat? Een overzicht van alle schoollocaties binnen ons netwerk vind je hier. Selecteer de plaats en/of het lesniveau van je voorkeur en vind de stagescholen waar jij graag stageloopt!

Voorrang

Studenten die al stage lopen binnen ROSRijnland hebben voorrang op de toedeling van stageplaatsen. Eén van de vele voordelen van stage lopen binnen ROSRijnland! Ook hebben studenten van de opleidingspartners van ROSRijnland voorrang. Studenten van andere opleidingen kunnen alleen geplaatst worden, indien er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Contact

Mocht je specifieke vragen hebben, dan kun je contact opnemen met het secretariaat of de opleidingscoördinatoren van onze stagescholen.