Designed and built with care, filled with creative elements

Aanmelden voor stage

Zoek je een stageplek op een VO-school in de regio Leiden en de Duin- en Bollenstreek? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Speeddates

ROSRijnland organiseert drie keer per jaar een speeddate waarop docenten in opleiding kennismaken kunnen maken met alle stagescholen. Op deze manier kunnen we de juiste match maken tussen de stagiair en de stagescholen. We organiseren twee externe speeddates voor studenten die nog niet eerder stage gelopen hebben binnen ROSRijnland en één interne speeddate speciaal voor de studenten die nu al stage lopen op een ROS-school. Wanneer na de speeddate blijkt dat er een match is tussen jou en een van de stagescholen, dan volgt er een vervolggesprek op de betreffende stageschool. Informatie over de eerstvolgende speeddate vind je in onze agenda.

Alternatieve werkwijze speeddate ivm COVID

In verband met COVID-19 kon de externe speeddate in september helaas niet fysiek plaatsvinden. De werkwijze was daarom aangepast: alle scholen organiseerden een digitale kennismaking. Hierbij presenteerden de scholen en studenten zich kort aan elkaar en er was gelegenheid voor vragen. Op basis van de kennismaking konden de studenten bepalen op welke school ze echt stage wilden lopen.

In februari 2021 zullen we besluiten of de speeddates in april en mei fysiek plaats kunnen vinden of dat we online iets gaan organiseren. Meer informatie volgt t.z.t.

Kun je niet aanwezig zijn bij de speeddate?

Is de speeddate of online kennismakingsbijeenkomst al geweest of kun je niet aanwezig zijn, dan kun je een email met CV sturen naar de opleidingscoördinator van de school waar je interesse naar uit gaat.

Hij of zij kan je vertellen of er een stageplaats beschikbaar is. Indien die er is, word je uitgenodigd voor een intakegesprek om de stagemogelijkheden te bespreken.

Geef in je email in elk geval aan:

  • bij welk schoolvak je stage wil lopen;
  • in welk studiejaar je zit;
  • bij welk instituut je de lerarenopleiding volgt;
  • wat de omvang/duur van je stage ongeveer is;
  • welke ervaring je tot nu toe hebt opgedaan voor de klas;
  • wat je belangrijkste ontwikkelpunt is.

Voorrang

Studenten die al stage lopen binnen ROSRijnland hebben voorrang op de toedeling van stageplaatsen. Eén van de vele voordelen van stage lopen binnen ROSRijnland! Ook hebben studenten van de opleidingspartners van ROSRijnland voorrang. Studenten van andere opleidingen kunnen alleen geplaatst worden, indien er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Contact

Mocht je specifieke vragen hebben, dan kun je contact opnemen met het secretariaat of de opleidingscoördinatoren van onze stagescholen.

User registration

You don't have permission to register

Reset password